Rally Team Wernhout

Home


15-07-2011 | RallyTeam Wernhout aan de Finish gekomen

Het was een editie met alles erop en eraan voor RallyTeam Wernhout. Motorproblemen, een klapband, een crash van een voor hun gestarte deelnemer, geannuleerde proeven, en nog opgehouden door een langzamere deelnemer, voorkwam een goede klassering.Het verkennen op de vrijdag verliep voorspoedig, en al snel hadden Udo en Niels alles weer strak op papier staan. De technische keuring op de vrijdag avond verliep eveneens vlekkeloos wat natuurlijk een compliment voor het service team betekend.

Op de zaterdag ochtend werden de laatste voorbereidingen gedaan en de banden keuze gemaakt. Udo wilde starten op het vertrouwde rubber, om daarna de 2e omloop te starten op de nieuwe rally banden gesponsord door Dave Mutsters autoservice.

Helaas begon de motor voor de start van de 3e klassementsproef te stotteren en verloor zijn koelvloeistof. De temperatuur liep hoog op en de mannen besloten het zekere voor het onzekere te nemen door het parcours vervroegd  te verlaten in de hoop dat het op de service verholpen kon worden. “op de service is het misschien te maken, als we nu doorrijden dan helpen we misschien de motor echt kapot” aldus Niels.

De service mannen hebben ook dit jaar weer prima werk geleverd, dit keer in samenwerking met Marcel van Boltuning performance, en wisten het euvel snel op te lossen. Op het nieuwe rubber werd er daarna vertrokken voor de volgende proeven.

“Het was wel even wennen, maar het gaf duidelijk meer grip” aldus Udo. Helaas werd toen de 4e proef geannuleerd, en kregen ze op de 6e proef een klapband. Een klapband, en een wiel wisselen op de proef was ook iets nieuws voor Udo en Niels.

Op proef rijsbergen kwamen Udo en Niels uit op de voor hun gestarte groene Volvo, die op een harde wijze over de kop was gegaan. “We zijn gelijk gestopt, en hebben de navigator die veel last had van zijn rug geholpen” aldus Niels. Udo heeft uit voorzorg de brandblusser erbij gehaald en heeft het pad vrijgemaakt voor de ambulance.

Met dus veel vertraging hebben ze, op nog een geannuleerde proef na, nog lekker kunnen rijden en de tijden werden beter en het ritme kwam er eindelijk in. Helaas te laat om nog een goede klassering te rijden. Natuurlijk willen wij onze sponsoren enorm bedanken voor de steun. En raden wij u aan om onze website “www.rallyteamwernhout.nl” in de gaten te houden voor de foto’s en het laatste nieuws rondom RallyTeam Wernhout .