Rally Team Wernhout

Home


04-07-2011 | RallyTeam Wernhout voor 5e maal aan de start van hun thuisrally

2011 is het jaar dat RallyTeam Wernhout voor de 5e maal aan de start komt van de Exotic Green Rally, hun thuisrally. Rijder Udo Korsmit en navigator Niels Bakker en de overige teamleden wonen allen in plaatsen waar de rally ook dit jaar weer verreden wordt. “Het blijft toch bijzonder voor ons team om ook dit jaar weer de rally, die praktisch door je achtertuin gaat, te rijden”.

Voorgaande jaren reed het team de rally nog als deelnemer van de BMW 325i Challenge. Dit jaar is het team hier niet voor ingeschreven. “Eigenlijk zouden we een jaartje niet rijden maar dan komt de datum van je thuisrally steeds dichterbij en dan gaat het toch wel heel hard kriebelen om weer in de auto te kruipen” aldus het team.

Het benodigde budget bleek dit jaar ook voor RallyTeam Wernhout een hele opgave, maar het is ze nog net gelukt. Met dank aan een aantal nieuwe sponsoren waaronder Suziezingt.nl, Craft lean management, Henri Matheeuwsen Campers, en Arie Oversier grondwerken en machineverhuur. Deze zijn ook op onze vernieuwde website terug te vinden, waarvoor dank aan Martijn van Yourwebstek.nl

Doordat het team niet als deelnemer van de Challenge aan de start verschijnt zijn er een aantal aanpassingen aan de auto mogelijk. Het service team is hier dan ook druk mee bezig geweest. De kinderziektes van het rijden op E85 (bio ethanol) zijn verleden tijd en bij het programmeren van de computer bij Boltuning Performance is er zelfs nog wat extra vermogen gevonden. Om de wegligging van de auto te verbeteren staan we nu op volwaardige rallybanden met dank aan Dave Mutsters autoservice. Tevens zijn ook de remmen aanzienlijk verbeterd.

Het team kijkt in ieder geval erg uit naar deze editie van de rally. “Het is jammer dat we geen 2 dagen kunnen rijden maar het is niet anders. De organisatie heeft, ondanks de bezuinigingen die gedaan moesten worden, een lange en uitdagende dag  voor ons gepland. Het belooft iets moois te worden. Dat er toch nog zulke mooie proeven gereden kunnen worden op 1 dag is een compliment meer dan waard”.